Här var det konst till finaste Nike, 1 år och namnfest idag. Använde en ny teknik som jag velat testa länge nämligen akvarell på duk. Fick preppa duken med lite hemliga ingredienser för att förvandla ytan till något likt akvarellpapper. Hur gick det då? Jo det var himlans kul, lite annorlunda uppsugningsförmåga än akvarellpapper så jag fick jobba på ett nytt sätt. Men när jag väl lärt mig flöt det på, så att säga. Hoppas Nike blir glad.

Etiketter: tavla porträtt present

Usch, det har varit en terrorattack i Stockholm... Många tankar.

Har du barn mellan cirkus 9-12 år, missa inte mkt spännande läsning av författare Annika Mattson (och med mina spännande illustrationer förstås)! Länkar till senaste boken >
Eller förresten, du behöver inte ens vara barn för att uppskatta denna läsning!

Nu är boken här! Kika in hos Kikkuli Förlag om du vill vill köpa boken (och det vill du såklart). :)

Endst 129 riksdaler.

Kram S

Jag har fått äran att göra bokomslag till två spännande barn/ungdomsböcker. Ja, de är faktiskt riktigt spännande, så det vill jag såklart få fram på omslagsbilden. Så här på ett ungefär blir framsidan till första boken, putsar just nu på den i Photoshop men den är målad med akvarell och tusch. Snart är jag även färdig med bilden till bok nummer två. Blir nog ännu finare när titel och annan text läggs på.

Kram S

Etiketter: bokillustration

För att illustrera olika kurser som finns hos Inredningskurser.se har jag hjälpt dem göra klistermärken. Studenterna får varje termin en hög med material och blir klistermärken ett fint sätt att "rama in" pappershögarna.

Här är bilden som illustrerar fotokursen.

 

När det är vår får jag ofta hjälpa lyckliga brudpar med fina inbjudningar. Och allt annat som hör bröllopskommunikationen till, så som vigselprogram, middagsmenyer, tackkort m.m. Just nu jobbar med två olika par som har helt olika idéer och känsla i sin önskade design. Roligt att jobba med dem båda.

Det första paret har precis skickat iväg sin rykande färska inbjudan. De valde ett format som kallas "altarskåp" på tryckerispråk. På framsidan gjorde jag ett hjärta som man öppnar när man öppnar kortet, romantisk symbolik eller hur!? De valde ett pistagegrönt band som de knöt fint runt kortet och till det ett pistagegrönt kuvert. Så fint! Nu ska vi fortsätta med resten av alla trycksaker.

Kram S

Porträtt av sött syskonpar är färdigt! Skulle bli en trevlig present från pappa till barnens mamma, och få hedersplats därhemma (hoppas jag). Under tiden jag målade märkte jag hur otroligt syskonlika barnen var på så många av de små detaljerna; näsvingarna, ögongloben m.m. Häftigt!

/S

Restaurangen Flippin Burgers har flyttat till ny adress och jag har textat ölsorter och shake-menyer så att tuschpennan ryker. Jag har jobbat med särskilda griffeltavelpennor, som krita fast i tuschform. De sitter bättre än vanlig krita och är kanske också lättare att måla med då det inte smular alls. I början kändes de lite begränsande, både vad gäller färg och tekniska möjligheter. Men allteftersom jag använde dem gillade jag dem mer och mer.

Efter någon dag upptäckte jag att restaurangens take away beställdes och hämtades vid en av de målade pelarna, vilket gjorde att många "hängde" just där. Gnuggande från jackor var inte så bra mot tuschen, men genom lite genomskinlig lack gjorde jag just dessa partier permanenta. :)

Galet goda hamburgare har de där också!

Kram Sophie

I höstas tog jag och Sofia Antonsson tag i hennes kokboksidé, och nu är boken här! Den blev så fin tycker jag, särskilt med tanke på hur fort det gick. Vi lagade massor med god och "magvänlig" mat, flera helger i rad. Boken går att köpa här >

Jag bifogar ett par bilder som smakprov (så typiskt mig att välja godsakerna). Matstylist är ett jätteroligt jobb, särskilt när man jobbar med goda vänner. Hoppas på en uppföljare snart!

Kram Sophie

P.S. Tårtfatet har jag förövrigt drejat! :P

Etiketter: kokbok mat keramik

läs och se vad jag målarjust nu. Förhoppningsvis sprider det lite kreativ inspiration även till dig! Vill du kontakta mig finns jag på sophie@filosophie.se 

 

Vänlig hälsning

^

Senaste inlägg

Etiketter

Arkiv